Blog

Teknologjia në mjekësi gjen trajtim të ri për kancerin e gjirit

Nga: PCWorld
Publikuar , 29 Mars 2021
Një eksperiment me një shishkë që përmban mijëra nano grimca lejon të shihen disa nga efektet e këtij trajtimi të ri. Teknologjia në mjekësi gjen trajtim të ri për kancerin e gjirit

Nëse dalim nga bota digjitale e përditshme, do të shikojmë që teknologjia është më tepër se argëtim virtual. Ajo është pjesë e pandarë e zhvillimeve sidomos në mjekësi nga ku së fundmi na vjen një lajm i mire. Një terapi e re për kancerin e gjirit që premton të shkatërrojë tumoret brenda trupit është zhvilluar në Wrocław në Poloni.

Teknologjia, e quajtur Nanocargo, mund të eleminojë nevojën për një operacion të dhimbshëm – dhe ajo tashmë ka fituar Çmimin më të lartë të Radarit të Inovacionit në BE. Dr Joanna Bauer është kreu i ekipit pas tij në Universitetin e Shkencës dhe Teknologjisë Wrocław, i zhvilluar në një projekt të BE.

Një eksperiment me një shishkë që përmban mijëra nano grimca lejon të shihen disa nga efektet e këtij trajtimi të ri. Brenda trupit, nanopjesëzat do të nxehen nga lazeri dhe nga një fushë magnetike. Nxehtësia shkatërron qelizat kancerogjene. Në të njëjtën kohë, ilaçet e kimioterapisë lirohen nga nanopjesëzat brenda tumorit.

“Pra, ne kemi një bërthamë e cila është magnetike dhe ajo reagon me fushën magnetike. Jashtë ka një predhë shtesë metalike e cila ngacmohet me lazer. Mbi të, ne kemi bashkangjitur edhe ilaçin e dedikuar, i cili përdoret gjatë kancerit të gjirit të rregullt. kimioterapi, “shpjegoi Dr Bauer. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Shiten online mashtrime përpara debutimit të lojës Battlefield 2042