Lajmet

Telefoni më i shitur i Huawei do të lançojë në Mars 2020 pa aplikacionet e Google

Nga: PCWorld Albanian
Publikuar , 18 Dhjetor 2019
0
Pas Mate 30, P40 do të jetë telefoni i dytë më i shitur i Huawei që nuk bazohet në shërbimet Google. Telefoni më i shitur i Huawei do të lançojë në Mars 2020 pa aplikacionet e Google

Telefoni më i shitur Huawei dhe njëkohësisht vrasësi i iPhone, P40, do të mbërrijë në Mars 2020 pa asnjë nga shërbimet e Google.

Kjo sipas një interviste të dhënë nga ekzekutivi i Huawei, Richard Yu, për botimin e teknologjisë franceze Fandroid.

Sipas Fandroid, Huawei P40 do të lançojë në Paris në Mars 2020, në përputhje me afatet kohore të zakonshme të firmës Huawei për përditësime në telefonët e serisë P.

Yu nuk u shpreh në mënyrë të qartë se P40 nuk do të ketë shërbimet Google, por tha se telefoni do të jetë i pajisur me Shërbimet e Huawei Mobile, i cili është një zëvendësim efektiv.

Shërbimet e Google Mobile është termi për grupin e liçensuar të shërbimeve Google për të shoqëruar Android OS.

Përfshin Play Store, disa nga aplikacionet më popullore të Google dhe API shoqëruese, për të ndihmuar në funksionalitetin.

Edhe pse Android është falas për prodhuesit e telefonëve për tu instaluar në pajisje, ato paguajnë një tarifë shtesë për të mbrojtur këto shërbime. Telefonët më popullorë Android vijnë të pajisur me këtë softuer ekstra të Google, dhe është arsyeja përse shumë smartfonë vijnë së bashku me Gmail, YouTube, Maps dhe shumë aplikacione të tjera kryesore.

Por versioni i plotë i Android i është ndaluar Huawei-t që nga Maji i këtij viti falë një ndalese tregtie nga SHBA.

Në Shtator, Huawei lancoi telefonin e parë Android, të quajtur Mate 30, pa shërbime nga Google.

Në atë lançim, Yu i bëri thirrje zhvilluesve të ndërtojnë aplikacione për ekosistemin e tij.

Pas Mate 30, P40 do të jetë telefoni i dytë më i shitur i Huawei që nuk bazohet në shërbimet Google.

Huawei po punon mbi një sistem operativ alternativ, të quajtur HarmonyOS. Por meqë HarmonyOS nuk do të jetë gati për smartfonin P40, firma do të përdorë Android 10, versionin pa shërbime të Google. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Kompanisë Amerikane i jepet leje nga qeveria për të bërë tregti me Huawei