Blog

Telekomi Grek OTE konfirmon bisedimet për shitjen e Telekom Albania

Publikuar , 30 Shtator 2018
Telekomi Grek OTE konfirmon bisedimet për shitjen e Telekom Albania

Cosmote, pjesë e grupit OTE në Greqi, që zotëron 99.76% të aksioneve të operatorit të dytë më të madh të telefonisë celulare në vend, Telekom Albania, ka pohuan se ata janë në proces vlerësimi dhe diskutime me disa palë për shitjen e Telekom Albania, por nuk ka ende asnjë rezultat.

“Bazuar në prioritetet strategjike dhe dhe qëllimet e biznesit, grupi OTE në mënyrë të vazhdueshme rivlerëson asetet e veta, përfshirë ato që kemi në Shqipëri, dhe vlerëson mundësitë e tregut në mënyrë që të krijojë vlerë për aksionerët e vet, të sigurojë qëndrueshmëri dhe të çojë përpara interesat e Grupit dhe njerëzve të tij.

Procesi i vlerësimit dhe diskutimet domethënëse me disa palë po vazhdojnë. Ashtu siç është në praktikën tonë të zakonshme, ne do të njoftojmë autoritetet dhe publikun në rast dhe nëse do të kemi ndonjë gjë thelbësore për të njoftuar”, tha në një prononcim të posaçëm, pas kërkesës së “Monitor”, Kostas Kanakaris, menaxher i lartë për marrëdhëniet me mediat dhe komunikimin në ΟΤΕ Group.

Më herët, e kontaktuar zyrtarisht nga “Monitor”, Telekom Albania nuk bëri asnjë koment. “Ne nuk kemi asnjë koment. Kjo është një çështje që i përket aksionerëve”.

LEXO EDHE:  Wordle, loja shumë popullore që nisi nga një histori dashurie