Vëzhgim

Terroristët po mundohen që të “pushtojnë” rrjetin Facebook

Publikuar , 13 Korrik 2011
0
Terroristët po mundohen që të “pushtojnë” rrjetin Facebook

“Atje janë bërë një numër i përpjekjeve nga grupe terroriste dhe ekstremiste për ‘të pushtuar Facebook-un’”, tha raporti kundër-terrorizmit. “Twitter do të përdorej për të ripostuar artikuj për media ose forume, duke ia mundësuar përmbajtjes ekstremiste që të shkëmbehet më shpejt, më gjerë dhe në mes njerëzve të cilët normalisht që nuk do të kërkonin për përmbajtje ekstremiste.”

Sekretarja e Home Office, There May, tha që terroristët janë duke përdorur teknologjinë bazike dhe “përparësitë në teknologji paraqesin përgjigjen tonë që ta përmirësojmë mbajtjen e paqes”.

“Terroristët fuqishmist janë duke përdorur teknologjinë online, duke përfshirë Google Earth dhe Street View për planfikimet e sulmit,” tha ajo në një deklaratë.

“Sulmet plaçkitëse në Mumbai në 2008-ën ishin të drejtuar nga njerë që përdornin teknologjinë komunikuese të sigurtë për të qëndruar në lidhje me njëri-tjetrin” tha ajo, duke shtuar që gjithashtu sistemet si enkriptimi i celularëve dhe rrjetet peer-to-peer  mund të shkaktojnë sfida për shërbimet e sigurisë.

“Cloud computing ofron domethënie të re për ruajtje, shkëmbim dhe shpërndarjen e materialit online,” shtoi ajo. “Ajo mund të jetë e enkriptuar dhe e rregulluar për të punuar me celularë, duke lënë ose duke mos lënë pas gjurmë të të dhënave.”

Sidoqoftë, raporti tregon që shumica e “radikalizimit” ndodh në person, jo në internet./pcworldalbanian

LEXO EDHE:  OnePlus 8 Pro: Telefoni që Samsung i trembej më së shumti