Vëzhgim

Thike mbas shpine për hakerët

Publikuar , 07 Mars 2012
0
Thike mbas shpine për hakerët

“Mos iu dorëzo këtyre njerëzve,” shkroi ai gjatë të hënës, duke i përqeshur “frikacakët” në qeverinë federale. “Luftoni prapa. Rrini të fortë.”

Kjo tregon që Sabu ishte bërë një informues për autoritetet që merren me shtrëngim për zbatim të ligjit. Gjatë të martës, ai kishte hequr maskën dhe zbuloi që iu kishte ndihmuar autoriteteve për të kapur disa hakerë në Evropë dhe Shtete të Bashkuara.

Katër njerëz në Britani dhe Irlandë ishin ngarkuar gjatë të martës me krime kompjuterike; personi i pestë ishte arrestuar gjatë të hënës në Çikago.

Gjykatat e identifikonin Sabun si Hector Xavier Monsegur, 28 vjeçar, nga Nju Jorku. Ai u deklarua i fajshëm gjatë gushtit të kaluar për disa akuza rreth konspiracionit për të sulmuar kompjuterët. Ai kishte operuar që atëherë – si The Real Sabu, duke kurdisur sulme dhe citime revolucionare online./pcworldalbanian

LEXO EDHE:  OnePlus 7T: Nëse po kërkoni ekselencë por pa shpenzuar shumë ky është telefoni për tu blerë