Analiza

Top Modem/Routerat më të mirë

Publikuar , 12 Korrik 2010
0
Top Modem/Routerat më të mirë

Shtëpitë e sotme kanë nevojë për pasjisje që kryejnë shumë punë në një vend dhe kanë shumë veçori, duke minimizuar telashet për të blerë pajisje harduerike të panumërta për të plotësuar nevojat. E madje telashja ma e madhe është sasia e madhe e kabllove që ta bëjnë dhomën të duket si kuzhinë italiane me shpageta… por këto gjëra i takojnë së kaluarës.

Më poshtë kam rendur tre produktet më të mira router/modem për të cilat janë paraqitur përparësitë dhe mangësitë, që vërtetë i bëjnë meritor të jenë në këtë renditje.

1. Asus RT-N16 Wireless Router

Specifikat:
Port Gigabit; mbështet USB port dhe rrjet printeri
802.11b, 802.11g, 802.11n, 2.4GHz
Largesia nga routeri:
5 metra larg routerit- sinjali-93%
15 metra larg nga routeri sinjali-62% (pas një muri)
15 metra e me larg nga routeri sinjali-65% (pas një muri)
Anë negative: Ajo cfare ka të keqe është vetëm pamja!

2. DrayTek Vigor2820n ADSL2+ Router

Specifikat:
Wireless standard: 802.11b, 802.11g, 802.11n
Transfer: 300Mbps
Siguria:
Enkriptim 64/128-bit WEP
WPA/WPA2
Fsheh SSID
Kontrollon të MAC adresës
Më shumë se një SSID
CSM (menagjim i permbajtes së sigurimit) per IM/P2P Aplikacione dhe URL/Web filter përmbajte
Më shumë se një-NAT, DMZ Host, Port-Redirekt dhe port të hapur-direkt
DoS/DDoS parandalim
E-Mail lajmërim dhe kyçje përmes syslog
IP and MAC detyruese
URL bllokim
Java applet, cookies, Active X, compressed, executable, multimedia file bllokimin
Bllokim të fjalëve kyçe
Llojet e skedarëve qe bllokon : compressed (të kompresuar), executable (të ekzekutueshëm), multimedia
Deri ne 32 VPN tunele

3.  Cisco RVS4000 4-Port Gigabit Security VPN Router 

Specifikat:
SPI Firewall,QuickVPN, IPSec,QoS jep kualitet te mire ne voice/video
Standard: IEEE802.3, 802.3u, 802.1x, RFC791 (IP Protokoll)
Portet: 4x 10/100/1000Mbps Porte me ndarje automatike dhe me detektim MDI/MDIX automatik
Sistem Operativ: Linux
Performancë: (NAT transfer): 800 Mb/s
Sigurimi:
Akses kontrolli: IP dhe MAC mbeshteten ne Access Control List (ACL)
Firewall: Stateful Packet Inspection (SPI) firewall
Përmban pastrues: URL bllokimin, keyword bllokimin
Network:
VLAN perkrah: Port-based VLAN
DHCP: DHCP Server, DHCP Client etj
DNS: DNS Relay, Dynamic DNS (DynDNS, TZO)
NAT: PAT, NAPT, ALG support, NAT Traversal
DMZ: Softuer i konfigurueshëm në LAN port

LEXO EDHE:  Gratë Shqiptare përdorin më pak internetin por blejnë online më shumë sesa burrat