Harduer

Toshiba nxjerr SSD 19nm për karta memorje

Publikuar , 06 Qershor 2012
0
Toshiba nxjerr SSD 19nm për karta memorje

Toshiba nxorri një lajmërim sot për një seri të re Solid State Drives (SSD). Kjo është teknologjia e parë që shfrytëzon avantazhin e procesorëve 19nm. Kartat e memorjes Flash ose “THNSNF”, siç i quajti Toshiba janë të ndërtuara për një seri programesh, të cilat iu përshtaten sistemeve nga notebook, e deri desktopëve të kompletuar.

“Klientët tanë po kërkojnë për SSD, ku ata të ruajnë të dhënat e tyre nga një variacion programesh që përdorin” – tha zv. presidenti i marketingut, Joel Hagberg. “Seria THNSF nuk siguron vetëm performancë të shkëlqyer, por gjithashtu edhe shpenzim minimal të energjisë. Këto janë pajisje bazë për të ardhmen dhe për brezin e ri të PC-së.”

Të disponueshme në 64GB, 128GB, 256GB dhe 512GB, këto pajisje ofrojnë shpejtësi shkrimi/leximi deri në 524/461 MB/sek, bashkë me 80000 4K IOPS për lexim dhe 35000 4K IOPS për shkrim.

Prodhimi në masë i këtyre produkteve është planifikuar për në gusht 2012, gjë që do të thotë se do të jenë të përhapur në numër shumë të madh deri në fund të vitit.

LEXO EDHE:  Përse smartfonët tanë janë kaq të mirë, por bateritë kaq të këqija?