Analiza

Treg i ngecur i PC-ve

Publikuar , 08 Mars 2012
0
Treg i ngecur i PC-ve

Sipas një deklarimi të bërë nga Gartner gjatë ditës së sotme, shitjet në mbarë botën të kompjuterëve personalë, pritet të kenë 368 milionë njësi të shitura gjatë këtij viti, që paraqet një rritje prej 4.4% në krahasim me vitin e kaluar.

Sidoqoftë, Gartner e pret vitin 2013 si një vit më i fuqishëm kur parashikohen që numri i shitjeve mund të arrijë deri në 400 milionë njësi.

“Shitjet e PC-ve do të mbesin dobët në vitin 2012, meqë tregu i PC-së arrin në sjelljen e një niveli të ri të nismës që konsumatorët duan ta shohin në pajisjet që ata i blejnë,” thotë Ranjit Atwal, që është drejtor hulumtues në Gartner në një deklaratë. “Pyetja e vërtetë është nëse Windows 8 dhe ultrabookët do të krijojnë ofertën e imponuar që merr adaptuesin e mëhershëm të pajisjes së ngacmuar rreth PC-ve sërish.”

Tregu i PC-së ka qenë i ngadalshëm në vitet e fundit. Gjatë vjeshtës së vitit të kaluar, IHS iSuppli raportoi që tregu i PC-ve u rrit për 5.5% në çerekun e tretë të vitit 2011./pcworldalbanian

LEXO EDHE:  Spitalet e mbingarkuara nga pandemia rrezikohen nga sulmet kibernetike