Lajmet

Twitter pezullon llogaritë e Guccifer 2.0 dhe DC Leaks

Publikuar , 16 Korrik 2018
0
Në qershor 2016, Guccifer 2.0 tregoi ndjekësit e saj në DC Leaks, i cili kishte lëshuar e-mail të vjedhur nga DNC më parë atë vit. Nuk është e qartë se cilit rrjet të llogarive Twitter po i referohet: një zëdhënës i kompanisë nuk pranoi të komentojë përtej deklaratës së lëshuar më parë. Twitter pezullon llogaritë e Guccifer 2.0 dhe DC Leaks

Twitter ka pezulluar dy llogari të njohura të lidhura me hakimin në vitin 2016 në Komitetin Kombëtar Demokratik, Guccifer 2.0 dhe DC Leaks. Kjo lëvizje vjen pasi Departamenti i Drejtësisë dha 12 aktakuza kundër 12 agjentëve të zbulimit rus, të cilët në mënyrë specifike i quajtën llogaritë si pjesë e përpjekjeve të propagandës së vendit gjatë zgjedhjeve presidenciale të 2016-ës.

Një zëdhënës i Twitter tha për San Diego Union Tribute se llogaritë ishin pezulluar për “lidhjen me një rrjet të llogarive të pezulluara më parë për veprim në kundërshtim me rregullat tona”.

Departamentet e Drejtësisë pretendojnë se të dy llogaritë vepronin si fronte për agjentët në Drejtorinë Kryesore të Inteligjencës në Rusi (GRU), dhe ishin përgjegjës për kryerjen e sulmeve kibernetike kundër bordeve zgjedhore shtetërore, sekretarëve të shtetit, ofruesve të programeve zgjedhore dhe Komitetit Kombëtar Demokratik, në përpjekje për të mbledhur informacione dhe për të humbur informacionin e dëmshëm gjatë zgjedhjeve.

Në qershor 2016, Guccifer 2.0 tregoi ndjekësit e saj në DC Leaks, i cili kishte lëshuar e-mail të vjedhur nga DNC më parë atë vit. Nuk është e qartë se cilit rrjet të llogarive Twitter po i referohet: një zëdhënës i kompanisë nuk pranoi të komentojë përtej deklaratës së  lëshuar më parë.

Në vitin e kaluar, Twitter ka qenë nën vëzhgim pasi njoftoi se kishte ndaluar qindra llogari të lidhura me Rusinë gjatë zgjedhjeve, duke ekspozuar gati 700,000 njerëz në propagandë. Më parë këtë vit, Twitter futi rregulla të reja dhe pezulloi llogaritë shtesë në një përpjekje për të ndaluar spam dhe bots të automatizuar dhe ngriti në mënyrë të konsiderueshme përpjekjet e saj për të pezulluar llogaritë përgjegjëse për veprimtari me qëllim të keq.

LEXO EDHE:  Bursat kriptografike përballë rënies së volumit të tregtimit

Llogaritë kanë qenë të papërdorura për më shumë se një vit e gjysmë: dhe ndërsa të dy llogaritë ishin pezulluar në të kaluarën, ato pezullime ishin vetëm të përkohshme, me sa duket për  postimin e informacioneve personale, të cilat shkelin Termat e Shërbimit të Twitter. /PCWorld Albanian

Tags >

Twitter
Lajmet e fundit>