Lajmet

Twitter po teston mesazhet e drejtpërdrejta të enkriptuara për versionin Android

Publikuar , 09 Maj 2018
0
Ndër të gjitha platformat e tjera të mediave sociale, Twitter përdoret nga gazetarët dhe partitë politike që gjithashtu kanë një prani të fortë. Ndoshta kjo veçori e re do të jetë e dobishme për ta, si dhe ata do të jenë në gjendje të diskutojnë gjërat në një mënyrë të sigurt. Twitter po teston mesazhet e drejtpërdrejta të enkriptuara për versionin Android

Twitter po teston mesazhe të drejtpërdrejta të enkriptuara  në versionin Android të aplikacionit të saj. Emri i funksionit do të jetë “bisedë e fshehtë”. Ai do të jetë i disponueshëm në seksionin e bisedës në lidhje me aplikacionin kur përdoren mesazhet e drejtpërdrejta.

Përdoruesit e Twitter do të jenë në gjendje të shohin çelësat e enkriptimit të vetes dhe të marrësit. Enkriptimi End-to-End do të sigurojë që mesazhet do të lexohen vetëm mes dërguesit dhe marrësit. Nuk do të lexohet nga kompania, platformën  e së cilës po përdor ose ndonjë autoritet tjetër që do të përpiqet të përgjojë mesazhet.

Ndër të gjitha platformat e tjera të mediave sociale, Twitter përdoret nga gazetarët dhe partitë politike që gjithashtu kanë një prani të fortë. Ndoshta kjo veçori e re do të jetë e dobishme për ta, si dhe ata do të jenë në gjendje të diskutojnë gjërat në një mënyrë të sigurt.

Me Facebook, Google, WhatsApp, dhe Signal të gjitha që ofrojnë forma të ndryshme të mesazheve të koduara, Twitter shpesh është dukur si mbështetësja e vetme. Kompania është shtyrë për të shtuar një opsion enkriptimi në mesazhin e tij të drejtpërdrejtë, por kjo veçori ende nuk është futur.

Në raportim të  një tipari të ri, Dorsey, CEO i Twitter u përgjigj me një emoji pëshpëritjeje. Le të shohim kur kompania do të vendosë për të njoftuar këtë veçori. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Uebsajt me maluerë janë përdorur për të hakuar iPhone prej vitesh

Tags >

Twitter