Vëzhgim

Ubuntu 11.10 do të quhet ‘Oneiric Ocelot’

Publikuar , 08 Mars 2011
0
Ubuntu 11.10 do të quhet ‘Oneiric Ocelot’

Në postimin e tij në blog të titulluar “Tjetri pas Natty?”,Shuttleworth i thekson qëllimet e tij për versionin e radhës dhe e shpjegon arsyen e emërtimit të këtillë.

Në postimin e tij në blog, Mark deklaron që Oneiric nënkupton “i këndshëm” ose “me ëndërra” dhe kombinimi me Ocelot paraqet nismën e fillimit “E ditës së këndshme, ditës me diciplinë”.

Me Ubuntu 11.10, Unity 2D do të jetë i gatshëm në CD për njerëzit që kanë harduerë që nuk mbështet versionin 3D, së bashku me Qt të cilën Mark thotë që do të jetë “duke u dhënë zhvilluesve edhe më shumë opsione se si ata mund të prodhojnë ndërfaqet që janë funksionale dhe estetikisht të leztshme.”/pcworldalbanian

 

LEXO EDHE:  OnePlus 8 Pro: Telefoni që Samsung i trembej më së shumti