Analiza

Universi Digjital në rritje masive

Publikuar , 04 Maj 2010
0
Universi Digjital në rritje masive

Raporti gjithashtu ka theksuar se zgjerimi rapid i “Universit Digjital” pritet që të rritet në 1.2 milion PB apo 1.2 zetta bajt (ZB) në vitin 2010, dhe të arrijë në 35 ZB në vitin 2020.

Megjithatë, duket të ketë një distancë shqetësuese mes sasisë në rritje të të dhënave digjitale dhe magazinimit të ofruar.

“Studimi i IDC parashikon se në vitin 2009, nëse çdo bajt i të dhënave digjitale do të magazinohej, atëherë do të kishte një mungesë prej 35% në magazinimin e ofruar. Në vitin 2020, IDC parashikon se boshllëku do të rritet në më shumë se 60%” tha Todd Erickson nga SearchStorage.

“Prej të dhënave 35 ZB që pritet të paraqiten në vitin 2020, pothuajse 75% do të jenë kopje të të dhënave origjinale, që përfaqëson një mundësi për reduktime të kostove duke përdorur shërbime të avancuara të të dhënave si kompresim dhe duplikim të të dhënave”.

Përveç kësaj, studimi ka parashikuar se korporatat dhe individët ka më shumë gjasa që të kërkojnë 25 kuintilion (25.000.000.000.000.000.000) “Kontenier të informacionit” për të “ruajtur” të dhënat e Universit Digjital deri më 2020.

Në fund, raporti i IDC theksoi se cloud computing është i helmuar që të jetë një pjesë “integrale” e universit digjital – me më shumë 34 % të të dhënave globale digjitale që pritet të magazinohen apo sigurohen nga shërbime cloud në vitin 2020.

LEXO EDHE:  Laptopët e rinj HP vinë një kohë kur të gjithë po punojnë nga shtëpia