Analiza

Universiteti i Havardit dhe ai i Ilinoisit po punojnë për teknikat e printimit 3D

Publikuar , 29 Shtator 2014
0
Universiteti i Havardit dhe ai i Ilinoisit po punojnë për teknikat e printimit 3D

id37541_2Një ekip i ngritur nga Universiteti i Havardit dhe Universiteti i Ilinoisit janë duke punuar për të bërë të mundësuar printimin në 3D.

Printimi 3D bazohet në një teknikë e njohur si Binder jetting, teknikë e cila përfshin hedhjen poshtë të një shtrese e pluhuri dhe më pas Squirting një kordoni të lëngshëm në zonat që do të forcohet printimi .

Printerët 3D do të jenë të aftë të printojnë objekte, madje edhe impiante që shërbejnë për teknikat më të ndërlikuara mjekësore.

Për sa i përket efikasitetit të leximit do të jetë më i lartë. Megjithatë, për të realizuar printim e plotë 3D, do të duhet ende kohë. Pasi ekipi ka mundur të printoj në 3D vetëm në madhësinë e një kokrre gruri. (PCWorld Albanian)

[youtube id=”5y0j191H0kY”]

LEXO EDHE:  Kufjet wireless dyfishojnë shitjet e veshjeve elektronike