Blog

Ushtria Amerikane prodhon një armë automatike me inteligjencë artificiale

Nga: PCWorld Albanian
Publikuar , 25 Korrik 2019
0
Arma e njohur si Next Generation Squad do të pajisjet me një sistem optik të kontrollit të qitjes. Ushtria Amerikane prodhon një armë automatike me inteligjencë artificiale

Gjenerata e re e armëve të ushtrisë Amerikane do të kenë kontrolle të avancuara të qitjes përfshirë një kamër dixhitale dhe inteligjencë artificiale.

Arma e njohur si Next Generation Squad do të pajisjet me një sistem optik të kontrollit të qitjes.

Ajo do të jetë e lehtë, të prodhojë më pak zhurmë dhe dritë. Inteligjenca artificiale do të përdoret për identifikimin e rrezikut dhe dhënien prioritet të shënjestrave.

Sipas Military.com, NGSW është një përpjekje për të dizajnuar një armë të re këmbësorie e cila do të zëvendësojë karabinën M4A1 dhe armës automatike M249.

Përveç sistemit të ri të qitjes, arta do të ketë teknologji dixhitale të shënjestrim dhe të kombinohet me një platformë të realitetit të shtuar. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Apple bën lëvizjen e madhe me kompjuterët Mac