Harduer

Valët 5G brenda limiteve të sigurisë

Nga: PCWorld Albanian
Publikuar , 24 Shkurt 2020
0
Rezultat më i lartë që gjetën për një bandë 5G ishte 0.039% nën limitin e rekomanduar të ekspozimit. Valët 5G brenda limiteve të sigurisë

Testimet e para të sigurisë së 5G në Britani gjetën e nivelet e radioaktivitetit janë brenda limiteve.

Lançimi i rrjeteve të para 5G në mbarë botën ka nxitur një debat global rreth rrezikut ndaj të cilave mund të ekspozohet njeriu me valët e reja celulare.

Por Ofcom, autoriteti rregullator i komunikimeve elektronike në Britani, nuk ka gjetur rreziqe në testimet e para që nga implementimi i 5G vitin e kaluar.

Rezultat më i lartë që gjetën për një bandë 5G ishte 0.039% nën limitin e rekomanduar të ekspozimit.

Këto kufij vendosen nga një komision ndërkombëtar për mbrojtjen nga radioaktiviteti jo-jonizues. Testimet u bënë në 16 vendndodhje dhe 10 qytete në Britani. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Starton gara kibernetike XORCTF7E4, konkurrojnë 9 ekipe nga Shqipëria, Kosova dhe Maqedonia

Tags >

5G