Lajmet

Varësia ndaj video-lojërave sëmundje sipas OBSH

Nga: PCWorld Albanian
Publikuar , 29 Maj 2019
0
Varësia ndaj video-lojërave sëmundje sipas OBSH

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) ka futur në kategorinë e sëmundjeve edhe varësinë nga video-lojërat.

Sipas OBSH-së, varësia nga video-lojërat përmban simptoma si “vështirësi për të kontrolluar kohëzgjatjen në lojë, prioritet më të madh lojës duke lënë mënjanë interesa të tjera dhe aktiviteteve të përditshme dhe vazhdim i lojës pavarësisht verifikimit të pasojave negative”.

Një raport i fundit tregoi se në SHBA njerëzit kanë shpenzuar 43,4 miliardë dollar për video-lojëra vetëm në vitin 2018. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  A e dëmton kompjuterin ndërprerja e papritur e energjisë elektrike?