Lajmet

Vendet Evropiane refuzojnë ligjin që i trajton aplikacionet WhatsApp dhe Skype njëlloj si operatorët celularë

Nga: PCWorld Albanian
Publikuar , 22 Nëntor 2019
Komisioni Evropian nisi procesin dy vite më parë me propozimin për të aplikuar të njëjtat rregulla ndaj WhatsApp dhe Skype siç aplikohen nga kompanive celulare. Vendet Evropiane refuzojnë ligjin që i trajton aplikacionet WhatsApp dhe Skype njëlloj si operatorët celularë

Përpjekjet e Bashkimit Evropian për të ndërtuar një gjuhë të përbashkët mes kompanive të telekomunikacionit dhe aplikacioneve si WhatsApp dhe Skype dështuan ditën e Premte.

Komisioni Evropian nisi procesin dy vite më parë me propozimin për të aplikuar të njëjtat rregulla ndaj WhatsApp dhe Skype siç aplikohen nga kompanive celulare.

Por mosmarrëveshjet mes vendeve Evropiane lidhur me tema komplekse si rregullimi i “cookie” të cilat gjurmojnë përdoruesit online minuan procesin.

Kompanitë teknologjike dhe vendet Evropiane kanë kritikuar propozimet ePrivacy si tejet kufizuese.

Nuk dihet se cili do të jetë hapi i radhës. Kroacia pritet të marrë presidencën Evropiane më 1 Janar dhe mund të zgjedhë të vazhdojë negociatat për implementimin e rregullores. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Politika më pak hapësirë në Facebook