Vëzhgim

Vërehet pakësim i lojtarëve në Facebook

Publikuar , 26 Shkurt 2012
0
Vërehet pakësim i lojtarëve në Facebook

IHS Screen Digest ka vendosur një fakt që do të marrë shumë vëmendje, i cili ka të bëjë me atë që lojërat si ato të krijuara nga Zynga kanë drejtuar një rritje të rrjetit shoqëror. IHS Screen Digest thotë që numri i përgjithshëm i përdoruesve është duke ngecur, pengesat për hyrje janë duke u rritur, sfidat janë duke u rritur dhe ndërmarrjet janë duke e rritur luftën e tyre për përqendrimin e vëmendjes së konsumatorëve kundër veprimtarive të tjera në rrjetet shoqërore.

Derisa numri i lojtarëve në rrjetin Facebook pati një rritje në vitin 2009 dhe 2010, numri u rrit mjaft pak gjatë vitit 2011. Në vitin 2010, rreth 50% e përdoruesve të këtij rrjeti ishin lojtarë, por kjo përqindje ra në vetëm 25% gjatë vitit në 2011. Vlerësimi është një kundërshtim të njërit të ofruar nga Michael Pachter nga Wedbush Securities, i cili thotë që lojërat shoqërore nuk janë një flluskë.

Përdoruesit aktivë të lojërave të gjigantit Zynga gjatë çerekut të katërt të vitit të kaluar ranë në 225 milionë, nga 266 milionë sa  ishin në fund të çerekut të tretë. (Numrat e vet Zyngas kanë pasur një rritje, nga 230 milionë në çerekun e tretë në 240 milionë në çerekun e katërt, IHS thotë që ka bërë një numërim sipas një rruge tjetër).

Sipas përfundimit të nxjerrë nga IHS Screen Digest, lojtarët në rrjetin Facebook janë duke u zvogëluar. Pajisjet smartphone dhe tabletë janë alternativa mjaft të përdorshme për të luajtur. Ndërmarrjet e lojërave duhet ta marrin parasysh zgjerimin në Azi, por ai treg tashmë është i mbushur me sfidues të ngulitur si Nexon./pcworldalbanian

LEXO EDHE:  OnePlus 7T: Nëse po kërkoni ekselencë por pa shpenzuar shumë ky është telefoni për tu blerë

Lajmet e fundit>