Harduer

Veteranët e Apple zbulojnë prapaskenat e përgatitjes së pajisjes iPhone

Publikuar , 08 Tetor 2013
0
Veteranët e Apple zbulojnë prapaskenat e përgatitjes së pajisjes iPhone

apple-iphone-5New York Times ka publikuar disa hollësi të veçorive për ndërtimin e pajisjes origjinale iPhone, ku përfshihen shumë detaje interesante nga veteranët që kanë punuar në projekt.

Shpesh ë është shkruar se sa shumë punë është bërë për pajisjen, por kjo pjesë tani nga Times vërtet që futet në çalimet dhe triumfet personale që kanë shënuar projektin.

Është një artikull që ia vlen të lexohet dhe, nëse nuk keni kohë, atëherë do të ishte mirë që ta lini dhe ta lexoni më vonë.

Andy Gringnon, që është inxhinieri përgjegjës për radiot celulare të iPhone, tregon në hollësi se sa stresuese ishin provat për idenë kryesore: Por ai shpejt u bë vërtet i papërshtatshëm.

Shumë rrallë unë e pashë Jobs-in që të bëhej tërësisht i larguar, kjo ndodhi, por pjesën më të madhe të kohës ai thjesht të shikonte ty dhe shumë drejtpërdrejt të thoshte në një zë të lartë dhe të ashpër, “Ti je plotësues i ndërmarrjes time,” ose, “Nëse ne dështojmë, do të jetë për shkak teje.”

Hollësi të tjera përfshihen ndryshimi i Apple që bërë për një stacion të aeroportit për të transmetuar frekuencat e wireless-it japonez gjatë ligjërimit, një dizajn tërësisht nga alumini nga Jobs dhe Jony Ive që kishte pritje të tmerrshme.

Hedhja e Jon Rubinstein për një iPhone mini funksiononte sikur një telefon i zakonshëm dhe përdorimi i skematikave dhe dizajnëve të rreme për shitësit. (PCWorld Albanian)

LEXO EDHE:  Apple iOS 13 kalon 50% adoptim

Lajmet e fundit>