Softuer

Vimeo lanson HTML5 video player

Aug 19 2010
0 Shpërndarje
Vimeo lanson HTML5 video player

Vimeo do të plasojë video “playerin” optimal – Flash, HTML5 ose nativ, në varësi të shfletuesit, video formatit (HD, SD, mobil) dhe kompresimit (H.264 ose WebM), të përdoruesve. HTML5 video player është alternativë e Adobe Flash-it. Steve Jobs deklaron se HTML5 do te jetë me eficient se Flash, po ende ka vend për debat.

DailyMotion me bazë në Paris, po eksperimenton me HTML5 gati qe gati një vit. i cili nuk punon në Chrome dhe sipas tyre “kurr nuk do të punojë në Internet Explorer.”

YouTube ka eksperimentuar me HTML5 në YouTube.com dhe muajin e kaluar ka lansuar kod për programerët. Kjo nuk është paraqitur për publikun gjeneral, ndoshta për shkak se reklamat ne videot e YouTube nuk mund te integrohen në HTML5 “player” ende.

Lajmet e fundit>