Analiza

WhatsApp arrin 600 milionë përdorues aktivë mujorë

Publikuar , 25 Gusht 2014
0
WhatsApp arrin 600 milionë përdorues aktivë mujorë

fb-wa-786x305WhatsApp është udhëheqës në fushën e dërgimit të mesazheve në pajisjet mobile kur bëhet fjalë për popullaritet dhe tani ky shërbim që posedohet nga Facebook, CEO-s dhe themeluesit të Jan Koum, ka tejkaluar 600 milionë përdorues aktivë mujorë. Aplikacioni tejkaloi gjysmë miliardë përdorues në prill të këtij viti.

Aplikacioni WeChat nga Tencent është më së afërmi me të me 438 milionë përdorues aktivë mujorë, shumica e të cilëve janë në Kinë, ndërsa Tango (70 milionë përdorues aktivë) dhe Viber (100 milionë përdorues aktivë) janë mjaft prapa.

Modeli i biznesit nga WhatsApp (që kërkon 1 dollar pas një viti përdorimi pa pagesë) vazhdon të jetë mjaft pozitivisht në krahasim me “platformat” me veçori qendrore për biseda. Të ardhurat e Line-it janë duke u rritur më shpejt se sa të Twitter-it dhe Tencent është duke mbledhur shpërblime luksoze nga përqendrimi në lojëra i WeChat-it – kështu që përqendrimi në numrin e përdoruesve është ndoshta vetëm një anë tjetër e rrëfimit.

Derisa Koum është kundër paraqitjes së reklamimit ose lojërave në shërbim, Facebook do të largojë punën e vet nëse sheh rikthime financiare në investimin prej 19 miliardë dollarësh që investoi për të blerë WhatsApp-in.

Duket që ka më tepër gjasë që aplikacioni do të jetë një shërbim që është dizajnuar në veçanti për të marrë përdorues të internetit nga pajisjet mobile në ekosistemin e Facebook-ut – për shembull, është aplikacioni i vetëm i dërgimit të porosive që është përfshirë në aplikacionin Internet.org. (PCWorld Albanian)

LEXO EDHE:  Themeluesi i WhatsApp thotë se duhet të fshijmë Facebook

Tags >

WhatsApp
Lajmet e fundit>