Lajmet

WhatsApp Ban, nga muaji tjetër disa përdorues nuk do të mund të përdorin aplikacionin

Publikuar , 01 Maj 2018
0
WhatsApp Ban, nga muaji tjetër disa përdorues nuk do të mund të përdorin aplikacionin

Aplikacioni më popullor i mesazheve, WhatsApp, ka njoftuar një hap dramatik të WhatsApp Ban. Duke pasur parasysh sigurinë për përdoruesit e saj, WhatsApp do të vendosë kufirin e moshës në aplikacionin e saj. Tani të gjithë përdoruesit nën 16 vjeç nuk do të jenë në gjendje të përdorin këtë aplikacion.

WhatsApp Ban është i zbatueshëm për njerëzit nën moshën 16 vjeç.

Ndryshimi do të bëhet para futjes së ligjeve të reja të privatësisë të BE në maj. Deri tani,WhatsApp ka lejuar 13 vjeçarët të bashkohen me shërbimin e mesazheve.

Megjithatë, që nga 25 maji dhe me futjen e Rregullores së re të Mbrojtjes së të Dhënave të Përgjithshme (GDPR), ajo do të rritet për ata brenda BE-së.

Përdoruesit do të duhet të konfirmojnë moshën e tyre si pjesë e  kushteve të reja të shërbimit në javët e ardhshme.

Ata që nuk i plotësojnë kërkesat e reja të moshës minimale, nuk do të jenë më në gjendje ta përdorin aplikacionin. Kompania gjithashtu deklaroi se ata nuk po kërkojnë të drejta të reja për të mbledhur të dhëna personale si pjesë e kushteve të reja.

Kompania tha:

“Qëllimi ynë është thjesht të shpjegojmë se si e përdorim dhe mbrojmë informacionin e kufizuar që kemi për ju.

Shërbime të tjera Facebook dhe Twitter kanë qenë gjithashtu duke hapur kushtet e reja të shërbimit për të sjellë bizneset e tyre në përputhje me rregulloret e reja.

Rregulloret gjithashtu u japin përdoruesve kompetenca më të mëdha për të pasur akses dhe për të kontrolluar se si përdoren të dhënat e tyre dhe të drejtën për të fshirë të dhënat personale.”

LEXO EDHE:  Microsoft rekord të ardhurash

Tags >

WhatsApp