Harduer

Wii është gjeneratë e vjetërsuar në krahasim me Xbox 360

Publikuar , 26 Qershor 2009
0
Wii është gjeneratë e vjetërsuar në krahasim me Xbox 360

“Pikat kyçe shitëse për Wii, janë kontrollat Wii”, tha Lennart Sas për OXM UK. “Ju duhet të krijoni lojën tuaj përreth kësaj. Dobësia e Wii është teknologjia grafike dhe procesorike, që i përket gjeneratës së shkuar. Kështu që ju duhet të përshtatni më së miri lojën tuaj për të përdorur fuqinë e Wii-s, kontrollerin Wii-mote. Nuk mendoj se mund ta bëni këtë me një përcjellje të drejtpërdrejtë”.

Sipas Sas, mungesa e teknologjisë grafike dhe procesorike tek Nintendo, ka shtyrë këtë kompani të krijojë një version të veçantë të titullit Overlord II për Wii.

“Ky ishte një vendim i publicistit tonë. Dhe mendoj se është një ide e qëlluar pasi që nuk mendoj se përcjelljet e drejtpërdrejta do të funksiononin tek Wii” shtoi Sas.

Gjithashtu është bërë e ditur se një numër i lojërave për Xbox 360, duke përfshirë Godfather, Guitar Hero dhe Harry Poter, janë “zvogëluar’  për tu akomoduar me limitimet e Wii-s.

Pavarësisht kësaj, titujt e ardhshëm si Grinder, Conduit dhe Gladiator AD – do të mund të ndihmojnë në bindjen e gejmerëve veteran se Wii është më shumë sesa një konzolë e orientuar për familje. Dhe ky është fakt, pasi që kjo platformë është kritikuar mjaft shumë për mungesa të titujve ekstensiv FPS apo të lojrave të tipit aksion apo aventurë.

LEXO EDHE:  Samsung konfirmon aksidentalisht emrin e pasardhësit të Galaxy S10