Lajmet

Wikipedia integrohet në rrjetin social Facebook

Nga: PCWorld
Publikuar , 12 Qershor 2020
Po testohet për versionin e Facebook për shfletuesit mobil dhe desktop si dhe iOS edhe pse nuk është i dukshëm për të gjithë përdoruesit. Nuk dihet sesa do të zgjasë ky testimet. Wikipedia integrohet në rrjetin social Facebook

Facebook është duke testuar një opsion të ri i cili tregon informacione nga Wikipedia në rezultatet e kërkimit.  Mund të konsiderohet si një tentativë për të parandaluar largimin nga Facebook për të kërkuar informacion ose për të luftuar lajmet e rreme.

Kur kërkoni rreth disa temave të caktuara në Facebook, në të djathtë shfaqet një kuti e cila tregon një artikull nga WikiPedia. Është një opsion i ngjashëm me atë të Google në rezultatet e kërkimit por që ofrohet prej vitesh.

Po testohet për versionin e Facebook për shfletuesit mobil dhe desktop si dhe iOS edhe pse nuk është i dukshëm për të gjithë përdoruesit. Nuk dihet sesa do të zgjasë ky testimet.

Jo gjithnjë e njeh një term kërkimi për të treguar rezultatet relevante. Një kërkim për Donald Trump menjëherë tregonte informacione për presidentin Amerikan. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Jeff Bezos nuk do të jetë më CEO i Amazon