Lajmet

Wikipedia shton “Faqen Paraprake”, një mënyrë më të lehtë për të eksploruar në internet

Publikuar , 24 Prill 2018
Sipas Wikimedia Foundation "Faqja Paraprake" është ndryshimi më i spikatur i bërë në vitet e fundit në Wikipedia desktop. Wikipedia shton “Faqen Paraprake”, një mënyrë më të lehtë për të eksploruar në internet

Wikipedia, e përdorur  nga miliarda njerëz në baza ditore, vazhdon të inkorporojë veçoritë e lajmeve për lehtësimin e përdoruesve të tij. Këtë herë Wikipedia ka shtuar veçorinë më të dobishme dhe të parapëlqyer  me emrin ‘Faqja Paraprake’.

Sipas Wikimedia Foundation “Faqja Paraprake” është ndryshimi më i spikatur i bërë në vitet e fundit në Wikipedia desktop.

Faqja paraprake nuk do të lejojë përdoruesit të kenë disa informacione të përgjithshme të artikullit pas linkut. Eksplorimi i ri është aktivitet i mbushur me argëtim. Kur të jeni duke grumbulluar informacione përmes ndonjë faqeje Wikipedia, do të shihni një vrimë lepuri që mund t’ju çojë në vende / faqe më të thella që nuk do t’i prisni.

Megjithatë, do të jetë shqetësuese për shumë njerëz, por për të tjerët do të shkaktojë më shumë interes për të mbledhur më shumë informacion në lidhje me temën.

Opsioni i fundit i faqes paraprake, tregon një imazh së bashku me fjali të ndryshme që tregojnë më shumë për artikullin tuaj kur treguesi I mausit  rri pezull mbi linkun. Në këtë mënyrë ju do të merrni më shumë informacion rreth kontekstit tuaj. Nëse vendosni të grumbulloni ndonjë informacion më shumë, duhet të klikoni në link, i cili do të hapë një menu që ju çon  në artikullin në fjalë.

Sipas Wikimedia, për të zhvilluar këtë veçori, ata bënë një test të gjerë A / B dhe dolën në përfundimin se njerëzit nuk po e çaktivizojnë këtë veçori, që do të thotë se në fakt e kanë gjetur të dobishme.

Duke folur për veçoritë Wikimedia tha:

Secili lexues po bashkëvepron me përmbajtjen e më shumë  faqeve të tjera gjatë navigimit të faqes dhe se vlerësimet  e përgjithshme të faqes kanë  rritur  rezultatet.

LEXO EDHE:  Evropa përballet me sulmin DDoS më të madh regjistruar ndonjëherë

Kjo do të thotë që njerëzit e duan këtë veçori, pasi kjo veçori i lejon përdoruesit të fitojnë gjithnjë e më shumë informacion duke qëndruar  në një numër  më të vogël faqesh. /PCWorld Albanian