Lajmet

Windows 7 do të “skadojë” pas 365 ditësh

Publikuar , 15 Janar 2019
0
Mbështetja kryesore e Windows 7 përfundoi në Janar të 2015 ndërsa mbështetja e zgjeruar do të vijojë deri në Janar të 2020. Windows 7 do të “skadojë” pas 365 ditësh

Sot është një ditë e rëndësishme për përdoruesit e Windows 7 sepse pas një viti, më 14 Janar 2020 është dita e fundit të mbështetjes së sistemit operativ.

Kjo do të thotë se Microsoft nuk do të dërgojë më përditësime sigurie kritike apo rregullime.

E thënë ndryshe ju ngelet një opsion, të kaloni në Windows 10.

Mbështetja kryesore e Windows 7 përfundoi në Janar të 2015 ndërsa mbështetja e zgjeruar do të vijojë deri në Janar të 2020.

Nëse në sistemin operativ zbulohen probleme, Microsoft nuk do ti adresojë më dhe mbeteni në rrezik.

Pas kësaj date adoptimi i Windows 10-ës pritet të rritet ndërsa shumica që kanë ngelur në Windows 7 do të detyrohen të përditësojnë.

Vetëm nëse zgjedhin të kalojnë në Linux apo të qëndrojnë me një sistem operativ të pasigurtë.

Windows 8 është në listë dhe mbështetja e zgjeruar vazhdon deri në Janar të 2023. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Aplikacionet dhe lojërat më të mira për pajisjet Android për 2019

Lajmet e fundit>