Lajmet

Windows 7 në Evropë pa shfletues

Publikuar , 11 Qershor 2009
0
Windows 7 në Evropë pa shfletues

Pasi që edhe u konfirmua nga zyrtarë të Microsoft, krijuesit e PC-ve do të duhej të instalojnë një shfletues vetvetiu, duke përfshirë edhe atë të Microsoft, si dhe do të kenë mundësinë që të instalojnë më shumë se një të tillë.

Versioni i ri do të duhej të quhej Windows 7 E dhe do të duhej të dërgohet për shitje në të gjitha vendet Evropiane BE-së, si dhe në Kroaci dhe Zvicërr.

Për ata që dëshirojnë të shkarkojnë Internet Explorer 8 më vonë në sistemin e tyre, duke pasur parasysh faktin se nuk kanë ueb shfletues, Microsoft planifikon ta ofrojë atë edhe në CD si dhe nëpërmes transfereve FTP.
Lëvizja është një reaksion i drejtëpërdrejtë ndaj akuzave të Komisionit Evropian mbi faktin se Microsoft po abuzon me pozitën e saj dominuese në tregun e sistemeve operative duke kërkuar që Internet  Explorer të arrijë i para-instaluar, edhe pse rregulla të mëhershme në SHBA kanë kërkuar që Microsoft t’iu mundësojë përdoruesve të vendosin një shfletues tjetër si shfletues kryesor. Microsoft publikisht ka kundërshtuar qështjen e  vazhdueshme të antitrustit Evropian, por është duke paraqitur Windows 7 E për tu siguruar që sistemi i ri operativ të lansohet në Evropë në të njejtën kohë sikurse në vendet tjera.

Zyrtarët e Komisionit ende nuk kanë reaguar ndaj këtij vendimi, që sipas të gjitha gjasave do të largojë dënimet e mundshme dhe detyrimet për ndryshime në politikën e softuerit.

 

 

LEXO EDHE:  LG ndalon shitjet e smartfonëve

Lajmet e fundit>