Harduer

Xbox One do të përmbajë Alexan dhe asistentin e Google

Publikuar , 04 Qershor 2018
0
Microsoft aktualisht mbështet vetëm asistentin e vet digjital Cortana, përmes aksesit të tij Kinect ose kufjeve, por Cortana tani ka një sasi të kufizuar aftësish. Xbox One do të përmbajë Alexan dhe asistentin e Google

Microsoft Xbox One së shpejti do të përfshijë mbështetje për asistentin digjital Alexa të Amazon dhe Asistentin e Google.

Windows Central njofton se versionet e ardhshme të panelit të Xbox One përfshijnë aftësinë për të mundësuar ndihmën e Alexa dhe Google Assistant përmes një teknike në të dy platformat.

Microsoft aktualisht mbështet vetëm asistentin e vet digjital Cortana, përmes aksesit të tij Kinect ose kufjeve, por Cortana tani ka një sasi të kufizuar aftësish.

Zgjerimi drejt suportit nga Alexa dhe asistentit të Google mund të thotë që përdoruesit e Xbox do të jenë në gjendje të kontrollojnë platformën e tyre përmes dy asistentëve digjitalë.

Nuk është ende e qartë se cilat karakteristika do të mbështesin Microsoft-in, por ka të ngjarë që pronarët e Xbox One nuk do të duhet të përdorin Kinect ose kufje për të lëshuar komanda zanore.

Veterani i  Microsoft Xbox Albert Penello kohët e fundit ui bashkua Amazon për të “ndihmuar të kuptojë se si mund të rritet prania e Alexa / Echo në lojra”, dhe nëse ky integrim vazhdon, atëherë kjo do të jetë një shtesë e madhe për praninë në rritje të Alexa në të gjithë pajisjet.

Microsoft gjithashtu ka punuar me Amazon për të integruar Alexa dhe Cortana, që do të thotë që të gjithë PC-të Windows 10 së shpejti do të kenë Alexa në to. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Alibaba rekord shitjesh në 24 orë

Tags >

Xbox One