Lajmet

Yahoo Lansoi YUI 3.0

Publikuar , 30 Shtator 2009
0
Yahoo Lansoi YUI 3.0

Yahoo lansoi versionin e ri të YUI 3.0 një softwer me koleksione të programeve që mund të përdoren për financimin e web-faqeve me elemente të shkruara në JavaScript dhe Cascading Style Sheets (CSS).

YUI është një bërthamë me një infrastrukturë shumë më komplete dhe e dobishme me të gjitha cilësit për produksionet e sotme. Eric Miraglia të martën në një blog post për Yahoo thotë se ” Kodin të cilin mund ta përdorim sot në 3.0 është kod i njejtë me një Faqe të re të Yahoo Home Page ” dhe ka një siguri të lartë që ka qenë me aktivitete në masë të rritur.

YUI Libraries hapen lirshëm dhe janë në dispozicion për përdoruesit e gjerë të Internetit në Web-Faqe për punët e tyre të ndryshme duke përfshirë animacionet dhe efektet të tjera që janë tërheqëse nga llojet e tipeve të ndryshëm dhe nga disa ngjarje me më shumë përgjegjësi që janë të përditshme dhe të ndërlikuara por që shpesh janë të dobishme në Web.

Krahasimi i YUI 2 me versionin e ri është se YUI 3 është më i vogël më i shpejtë dhe program më i lehtë me më shumë siguri. Yahoo thotë : Është lehtë të thyhet kodi në madhësi minimume nëpërmjet pjesëve të një ”Depency Configurator” ose YUI është e aftë të shkarkoj elementet e nevojshme të cilat ju duhen, gjithashtu Yahoo është duke punuar të shtoj ”Widget Abilities” për të krijuar programe të vogla.

Versioni i ri fillimisht është përpunuar nga software nga viti 2005. Pa dyshim se YUI do të jetë subjekt i shqyrtimeve në Open Hack Day dhe YUIonf, gjatë muajit Tetor.

LEXO EDHE:  Apple prezanton laptopin i cili do ti japë fund problemeve të MacBook me tastierat