Biznes

Yahoo pëson rritje në të ardhura me 46 për qind

Publikuar , 17 Korrik 2013
0
Yahoo pëson rritje në të ardhura me 46 për qind

Përfitimet e Yahoo-s janë rritur me 46 për qind në tremujorin e dytë të vitit, arritur nga pothuajse shumë lëshime të produkteve, ndonëse ankandet në ndërmarrje ende kishin rënie.

Sipas raportit të Yahoo, përfitimet neto për tremujorin e dytë të vitit 2013 që mbaroi më 30 qershor, arritën vlerën 331 milionë dollarë, që paraqet një ngritje nga 227 milionë sosh sa ishin të njëjtin tremujor gjatë vitit të kaluar.

Sidoqoftë, përfitimet ishin 1.14 miliardë dollarë, që paraqet një rënie prej 7 për qind në krahasim me vitin e kaluar. Duke hequr autorizimet dhe faturat e paguara për bashkëpunëtorët e reklamimit, ankandet e ndërmarrjes gjatë tremujorit të dytë ishin 1.07 miliardë dollarë, që paraqet një rënie prej 1 për qind në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

Në përfitimet e veta gjatë tremujorit të parë, Yahoo, që ka çaluar në vitet e fundit për të ri-shpikur veten dhe për të mbajtur pozicionin përkatës, ka raportuar po ashtu një rënie prej 7 për qind në përfitime. Përfitimet neto gjatë tremujorit të dytë për aksion ishin 0.30 dollarë, një ngritje kjo prej 67 për qind, nga 0.18 dollarë sa ishte në tremujorin përkatës të vitit të kaluar. (PCWorld Albanian)

yahoo

LEXO EDHE:  Microsoft bëhet për herë të parë kompani 1 trilion dollarëshe

Tags >

yahoo
Lajmet e fundit>