Lajmet

YouTube fshiu qindra video që promovuan një faqe mashtrimi për detyrat e shtëpisë

Publikuar , 07 Maj 2018
0
Promovimi i të ashtuquajturës "Aids Academic" i definuar si marrja e testeve dhe shërbimet akademike të shkrimit të letrës janë të ndaluara, duke rezultuar në heqjen e një numri videosh. BBC vuri në dukje se disa kanale kishin më shumë se njëqind video të fshira. YouTube fshiu qindra video që promovuan një faqe mashtrimi për detyrat e shtëpisë

Qindra kanale në YouTube kanë hequr videot e tyre nga faqja pas një hetimi të BBC që gjeti një promovim të gjerë të një shërbimi me shkrim letrash si një mënyrë për studentët që të mund të mashtrojnë në shkollë. Javën e kaluar, BBC publikoi një hetim i cili zbuloi se më shumë se 250 kanale kishin promovuar një kompani ukrainase të quajtur EduBirdie, e cila shet esetë për studentët e dëshpëruar.

Kompania thotë se shërbimet e saj janë të dobishme për “hulumtime në këtë temë, duke gjeneruar kontributin fillestar për arsyetime dhe citime të mëtejshme duke parafrazuar në përputhje me standardet kryesore arsimore, si dhe përshtatur me udhëzimet e kolegjit / universitetit tuaj për plagjiaturë”.

Qindra kanale YouTube, të cilët u treguan shikuesve të tyre se ishte një mënyrë e lehtë dhe e lirë për të kaluar klasat e tyre. Në këtë rast, BBC zbuloi se videot që përmbanin shkrimet u shikuan më shumë se 700 milionë herë. Pas hetimeve të BBC, YouTube njoftoi influencuesit për të thënë se do të tërhiqte  videot që nuk përputheshin me politikat e saj.

Promovimi i të ashtuquajturës “Aids Academic” i definuar si marrja e testeve dhe shërbimet akademike të shkrimit të letrës janë të ndaluara, duke rezultuar në heqjen e një numri videosh. BBC vuri në dukje se disa kanale kishin më shumë se njëqind video të fshira.

Në një deklaratë për BBC, kompania mëmë e EduBirdie Boosta thotë se i dha “ndikuesve liri të plotë se si ata preferojnë të paraqesin platformën EduBirdie për audiencën e tyre në një mënyrë që ata mendojnë se do të ishin më të rëndësishme për shikuesit e tyre”.

LEXO EDHE:  Ja kompania e radhës teknologjike që vlerësohet me mbi 1 trilionë dollarë

Në dhjetëvjeçarin e fundit, një industri e tërë e orientuar drejt dokumenteve fantazmë për studentët e të gjitha niveleve është shfaqur, duke lejuar studentët nxënësit, gjimnazistët dhe studentët e diplomuar të blejnë me çmim të lirë punën për të kaluar klasat e tyre.

Në vitin 2010, Kronika e Arsimit të Lartë publikoi një raport nga Ed Dante (i cili më vonë u zbulua si Dave Tomar) i quajtur Shadoë Scholar, në të cilin ai pohoi se kishte ndihmuar të shkruante mijëra faqe të punës akademike për studentët, të lehtësuar përmes një uebfaqeje EduBirdie.