Lajmet

Youtube ofron një mënyrë për të mbledhur fonde

Publikuar , 31 Gusht 2018
YouTube thotë se mbulon tarifat e transaksionit për versionin beta, por nuk përcakton nëse do të ketë tarifa pasi të funksionojë plotësisht. Youtube ofron një mënyrë për të mbledhur fonde

YouTube po i jep krijuesve më shumë mënyra për të mbledhur fonde me një mori mjetesh të reja që njoftoi sot. Ende në beta, grupi i mjeteve quhet YouTube Giving dhe përfshin opsione për mbledhësit e fondeve, mbledhësit e fondeve të komunitetit, fushatat etj.

Tipari i fondeve lejon fansat të dhurojnë në fushatat e filluara nga krijuesit përmes një butoni dhurimi. Ndërsa karakteristikat janë të hapura vetëm për disa krijues deri më tani.

YouTube thotë se mbulon tarifat e transaksionit për versionin beta, por nuk përcakton nëse do të ketë tarifa pasi të jetë funksionalë për të gjithë.

Një tjetër veçori beta lejon që krijuesit e shumëfishtë të marrin fonde të njëjta dhe në të njëjtën kohë të kenë të shfaqur në videot e tyre shkakun e mbledhjes së këtij fondi.

Së fundi, YouTube po nxjerr një variant të Super Chat, i quajtur Super Chat for Good, i cili në thelb i dërgon të gjitha donacionet e përdoruesve gjatë një transmetimi të drejtpërdrejtë në një organizatë jofitimprurëse të zgjedhur nga krijuesi.

Disa përdorues të YouTube janë përfshirë tashmë në përpjekjet bamirëse përmes GoFundMe dhe vendeve të tjera, kështu që kjo duket si një përpjekje nga YouTube për të shtuar më shumë funksionalitete në platformën e saj dhe për t’i ndaluar krijuesit të migrojnë në shërbime të tjera. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Google Earth merr përditësimin më të madh në 5 vite