Blog

Youtube do të bllokojë kërkimin e videove me propagandë terroriste

Publikuar , 24 Korrik 2017
0
Njerëzit të cilët kërkojnë disa terma të caktuara si atë të Shtetit Islamik do tu ofrohen video të cilat demaskojnë mitologjinë e tyre. Youtube do të bllokojë kërkimin e videove me propagandë terroriste Photo Source: Youtube

Platforma më popullore e videove në botë tha se do të largojë përdoruesit nga kërkimet e propagandave terroriste dhe të dhunshme në Youtube dhe do tu ofrojë atyre në këmbim video që dënojnë këtë fenomen.

Njerëzit të cilët kërkojnë disa terma të caktuara si atë të Shtetit Islamik do tu ofrohen video të cilat demaskojnë mitologjinë e tyre.

Me këtë Youtube synon të mbrojë njerëzit nga radikalizmi. Videot e ofruara nga këmbim do të sfidojnë pretendimet e grupit se është një qeverisje e fortë, se është një fuqi ushtarake apo pretendimet e tyre se fuqitë e botës po komplotojnë kundër myslimanëve.

Videot nuk do të jenë prodhime të reja por aktuale të cilat duhet të ofrojnë dëshmi të njerëzve që janë larguar nga ISIS, pamje filmike siç është rasti i një të moshuare e cila u kërkon dy militantëve të ISIS të ktheheshin në rrugën e Zotit, fjalime nga prijës fetarë që demaskojnë dhunë dhe ekstremizmi, pamje nga vendet e kontrolluara nga ISIS të cilat tregojnë realitetin.

Për të drejtuar përdoruesit drejt këtyre videove Youtube do të vërë në funksion një algoritëm i cili monitoron fjalët kyçe. Gjithashtu kompania do të vëzhgojë popullaritetin e videove të rekomanduara. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Çdo gjë që duhet të dini për telefonët e ardhshëm OnePlus

Lajmet e fundit>