Harduer

Zbehet kryesimi i iPadit të Apple

Publikuar , 22 Tetor 2011
0
Zbehet kryesimi i iPadit të Apple

Në një thirrje për të treguar përfitimet, Apple tregoi që shitjet e iPad për çerekun e këtij viti arriti në 11.12 milionë njësi, në krahasim me 9.2 milionë në çerekun e kaluar.

Ai lajm ishte mënjanuar gjatë të premtes nga Strategy Analytics nga një raport që shpërndarja e iPadit – që ishte mbizotërues me 96% – ka rënë në 67%, përderisa Android ka mbërrirë në 27%.

Derisa shitjet e iPadit janë rritur për 164% gjatë muajit muajve të parë të këtij viti, numrat brenda këtyre numrave janë duke u zbuluar. Nga çereku i parë deri në çerekun e dytë, shitjet janë rritur për 96.4%. Kjo kundërshtohet fuqimisht me rritjen prej 20% nga çereku i dytë në të tretin.

“Është e qartë që iPad është duke përjetuar rritje të ngadalshme,” tregoi analisti i IDC, Tom Mainelli, gjatë një lëshimi me shkrim gjatë ditës së sotme.

“Shumë nga konsumatorët e pasur duan që të shpenzojnë 500 dollarë ose më tepër në një iPad në tregje ashtu siç ka ndodhur tashmë në Shtetet e Bashkuara dhe këta blerës tani janë shpërngulur në një zëvendësim të ciklit të blerjes,” shkruajti ai.

Për më tepër, vazhdoi ai, iPad mund të hyjë në një periudhë kur stina do të fillojë të ndikojë në shitjet e tij, me tërë rritjen gjatë një viti. Ai arsyetoi që nëse Apple dëshiron të mbrojë nivelet e kaluara të shitjes, do të duhet që të kërkojë një prekje të konsumatorëve me rrymë qendrore. Për ata, vazhdoi ai, 500 dollarë për një tablet janë një shitje e rëndë, madje edhe më e vështirë në ballafaqim me garën me Kindle Fire të Amazon, i cili do të kushtojë 199 dollarë./pcworldalbanian

LEXO EDHE:  Një prej emrave më të njohur të komunitetit Linux ndërron Intel për AMD