Lajmet

Zbritje çmimesh dhe procesorë të rinj nga Intel

Publikuar , 25 Mars 2009
0
Zbritje çmimesh dhe procesorë të rinj nga Intel

altSipas raporteve të fundit të Digitimes, gjatë muajit Prill dhe Korrik të këtij viti do të ketë një zbritje çmimesh të disa prej desktop procesorëve.

Nëse keni dalë në treg të kërkoni procesor të ri, duroni edhe disa javë. Prisni rënien çmimeve që do të ndodhë më 19 Prill:

    * Core 2 Quad Q9300 prej $266 në $213 (19.92%)
    * Core 2 Quad Q9550S prej $369 në $320 (13.28%)
    * Core 2 Quad Q9400S prej $320 në $277 (13.44%)
    * Core 2 Quad Q8200S prej $245 në $213 (13.06%)

Ndërkohë më 19 Korrik do të ketë rënie çmimesh të modeleve numerike:
    * Core 2 Quad Q8300 prej $183 në $163 (10.93%)
    * Core 2 Duo E7500 prej $133 në $113 (15.04%)
    * Pentium E5400 prej $84 në $74 (11.90%)
    * Pentium E5300 pej $74 në $64 (13.51%)
    * Celeron E1500 prej $53 në $43 (18.87%)

Përveç zbritjeve të çmimeve, në data të ndryshme do të lançohen edhe disa procesorë të rinj. Një duo e re e Socket 1366 CPU do të jetë e mundshme më 31 Maj. Ndërkohë modelet Core i7 975 Extreme Edition (3.33GHz) dhe Core i7 950 (3.06GHz) me siguri do t’i zëvendësojnë modelet ekzistuese 956 dhe 940. Në vijim mund ta shikoni një listë të procesorëve të rinj të Intel, çmimet e tyre dhe datën e lançimit:

    * Core 2 Quad Q8400 për $183 (April 19)
    * Core 2 Quad Q8400S për $245 (April 19)
    * Core i7 975 për $999 (May 31)
    * Core i7 950 për $562 (May 31)
    * Core 2 Duo E7600 për $133 (May 31)
    * Pentium Dual-Core E6300 për $84 (May 31)
    * Celeron Dual-Core E1600 për $53 (May 31)

LEXO EDHE:  Komisioni Evropian merr në pyetje Libra

 

Lajmet e fundit>