Biznes

Zoom arrin rekorde të reja të ardhurash dhe përdoruesish

Nga: PCWorld
Publikuar , 01 Shtator 2020
Aplikacionet e video konferencave kanë qenë jetikë gjatë periudhës së pandemisë. Vlera e tyre është rritur në mënyrë të ndjeshme me aksionet që goditën vlera rekord. Zoom arrin rekorde të reja të ardhurash dhe përdoruesish

Të ardhura te aplikacionit popullore të video konferencave Zoom janë rritur ndjeshëm me fitimet pothuajse të dyfishuara gjatë krizës së koronavirusit.

Të ardhurat u rritën me 355% në 663.5 milionë dollarë për tre muajt e dytë të 2020 duke thyer pritshmëritë e analistëve me 500.5 milionë dollarë.

Fitimet u rritën në 186 milionë dollarë ndërsa përdoruesit me 458% krahasuar me të njëjtën periudhë një vit më parë.

Aplikacionet e video konferencave kanë qenë jetikë gjatë periudhës së pandemisë. Vlera e tyre është rritur në mënyrë të ndjeshme me aksionet që goditën vlera rekord.

Të ardhurat vjetore të Zoom pritet të jenë 2.37 deri në 2.39 miliardë dollarë për 2020 nga 1.78 deri në 1.80 miliardë dollarë që kishin parashikuar analistët.

Zoom ka shënuar sukses në joshjen e konsumatorëve me pagesë. Së bashku me rivalët Cisco Webex dhe Microsoft Teams, kanë parë një rritje të paprecedent të përdorimit gjatë izolimit të Covid-19.

Popullariteti në rritja ka ngarkuar edhe infrastrukturat të cilat janë e kaluar ranë duke lënë shumë shkolla dhe punonjës në “errësirë.” /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Google thotë se Google dhe prodhuesit e tjerë të smartfonëve kanë neglizhuar me sigurinë e Android