Blog

Zvicra synon të përmirësojë marrëdhënien mes bankave dhe kriptomonedhave

Publikuar , 23 Shtator 2018
Bankat zvicerane kanë qenë të shqetësuara për të bërë biznes me kompanitë e financuara përmes ICOs, pasi shumë prej tyre nuk ndërmarrin kontrolle të duhura AML. Zvicra synon të përmirësojë marrëdhënien mes bankave dhe kriptomonedhave

Zvicra po hedh një tjetër hap në blockchain, në një përpjekje për të afirmuar veten si një shpërndarës botëror kriptomonedhash. Raportohet se, hapësira bankare evropiane është duke u përballur me një eksod të startupeve blockchain për shkak të kushteve të papërshtatshme bankare.

Shoqata e Bankave të Zvicrës (SBA) lëshoi ​​udhëzime për mbi 250 banka që duhet të ndiqen kur bëhet biznes me kriptomonedhat ose startupet me bazë blockchain.

Udhëzimet përshkruajnë një listë të kontrolleve që bankat duhet të kryejnë kur hapin llogari për bizneset blockchain, pavarësisht nëse marrin pjesë në ICO.

“Ne besojmë se me këto udhëzime, do të jemi në gjendje të krijojmë një bazë për diskutim midis bankave dhe startupeve inovative, duke e bërë dialogun më të thjeshtë dhe duke lehtësuar hapjen e llogarive,” tha në një konferencë për shtyp këshilltari strategjik i SBA Adrian Schatzmann.

Bankat zvicerane kanë qenë të shqetësuara për të bërë biznes me kompanitë e financuara përmes ICOs, pasi shumë prej tyre nuk ndërmarrin kontrolle të duhura AML. Nëse ICO bie ndesh me ligjet e AML, ashtu ndodh edhe me bankën e saj shoqëruese.

Edhe pse ka fuqinë për të gjeneruar shuma të konsiderueshme parash përmes ICO, bizneset blockchain, ende kanë nevojë për qasje në sistemet bankare tradicionale. Duket se kjo do të zgjasë deri sa faturat, pagat dhe shpenzimet të mund të paguhen në kriptomonedha.

Në të vërtetë, nuk janë vetëm bankat që synohen të mbajnë Zvicrën si një strehë kriptomonedhash. Kohët e fundit, gjithashtu u bë thirrje për të angazhuar më shumë lidere femra në këtë fushë. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Vendi Evropian kërcënon Telegram me bllokim